Badkamer plasticvrij maken

Een plastic vrije badkamer: de eerste 3 simpele stappen.

Jouw badkamer plasticvrij maken, Zero waste living, low waste, het is tegenwoordig allemaal heel hip en ik begrijp ook wel waarom. Nog te vaak gebruiken we producten die stoffen bevatten die niet goed zijn voor ons lichaam en we kunnen dus maar beter op zoek naar een alternatief. 
Het is een kleine stap in duurzamer leven én het is gezonder. Wat wil je nog meer? 
In dit artikel bespreek ik 3 eenvoudige stappen om best wat plastic te verbannen. 

Badkamer plasticvrij maken

Badkamer plasticvrij maken: Kleine stappen om plastic te verbannen

Moet je vandaag in de badkamer stappen met een grote vuilniszak en er alles in kegelen dat niet voldoet? Neen hé, je kan wel stap voor stap wat op is, of bijna op gaat zijn vervangen door de plasticvrije variant. Heb je nu nog een fles shampoo? Dan koop je wel al een zeepbar zodat je niet zonder valt maar er is niemand die jou verkondigd dat je de halfvolle fles al meteen in de vuilnisbak moet smijten. 

1. Zeep & Shampoobars

De allereerste stap en best ook wel de gemakkelijkste leek mij het omschakelen naar een zeepbar ter vervanging van douchegel en omdat ik meteen ondervond dat mijn huid veel minder ’trekkerig’ was koos ik ook om de flessen shampoo te vervangen door shampoobars. Echt, zonder overdrijven iets wat ik al veel langer had moeten doen. Mijn haar viel plat tegen mijn hoofd en leek bijna altijd vettig en dat is nu écht niet meer het geval. 

Voor de bars koos ik van dag 1 voor Wondr. En omdat ik zo tevreden was is het uiteraard logisch dat ik ze in mijn  webshop heb toegevoegd. Bovendien zit er in Wondr Moerbeekse roots en kan ik als Moerbeekse ook niet anders dan zo’n geweldig merk steunen. 🙂 

2. Menstruatiecups & wasbaar maandverband

Als tweede stap testte ik best wel wat menstruatiecups uit. Sommige cups bevatten nog kleurstoffen die je écht niet in je lijf wil, andere hebben dan weer nog schadelijke stoffen of blijven gewoon niet comfortabel zitten. Ik kam voor de menstruatiecups uit bij deze van allmatters. 

Je moet de cup (eender welke) voor gebruik eerst 3 tot 5 minuten uitkoken in schoon water. Daarna bewaar je hem in jouw katoenen tasje tot je hem moet gebruiken. Voor gebruik was je jouw handen, vouw je hem in en kan je de cup inbrengen. Simpel als dat. 

Het grote voordel is dat een cup best wel wat capaciteit heeft om bloed op te vangen. Ik kan er perfect een 12 uur mee doen én dat zonder risico op Toxic Shock Syndroom. Je kan trouwens hier de exacte beschrijving vinden van het gebruik van een menstruatiecup. 

Ben je onzeker en wil je plekken in je onderbroek vermijden dan draag je ook nog een inlegkruisje. Uiteraard kies ik ook hier voor de wasbare variant. Ik heb er met biokatoen én gemaakt van hennep en deze zijn niet alleen mooi qua uitzicht maar ook super zacht. 

Zeg nu zelf wat heb jij het liefste tussen je benen? Een plastic folie of gewoon een zachte stof? 

3. Bamboo voor tandenborstels & haarborstels

Ik begrijp het wel dat je niet zomaar jouw elektrische tandenborstel aan de kant gaat laten liggen als hij nog werkt maar, weet dat er tegenwoordig heel leuke tandenborstels zijn van bamboe. En wist jij dat die plant mega snel groeit (20cm per dag) en bovendien ook een grassoort is en GEEN boomsoort? 
Bovendien heeft bamboe antibacteriële eigenschappen én is het biologisch afbreekbaar. Handiger toch als die plastic van degene die je nu hebt? 

Het zelfde geldt voor je haarborstel, als je een nieuwe nodig hebt kan je ook heel makkelijk eentje uit bamboe kopen. Die zachte bruine kleuren ogen trouwens ook mooi in de badkamer. 

wasbaar maandverband

Wil je nog meer producten ontdekken?

In de webshop kan je zeker nog meer eco-friendly producten terugvinden. Neem zeker een kijkje. 🙂 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch