klanken en kids Moerbeke – Waas

Klanken en Kids: ontspannende workshop voor kinderen.

In een wereld waarin alles snel moet gaan, waar de drukte en chaos vaak overheerst 
nodig ik jouw kind(eren) heel graag uit voor een workshop ” klanken en kids”. 
 
Deze workshops zijn tot stand gekomen omdat elk kind nood heeft om de spanningen in hun kleine lijfje los te leren laten. 
 
Ik wil hen tijdens een sessie tools leren en aanrijken die de kinderen helpen om dicht bij zichzelf te zijn. Om lekker in hun velletje te zitten en om op die manier als sterk gewortelde kinderen in het leven te staan. 
 
Heb jij zo’n gevoelig kindje in huis? Snel overprikkeld? Niet lekker in hun vel? Geniet jouw kind ook liever van een rustige activiteit dan van een drukke middag? Ik heb jou
(het hoeft niet één dingetje te zijn) 
 
Klank & Kids
Klanken en kids
Klanken en kids te Moerbeke-Waas

Klanken en kids: Hoe gaan we te werk?

Tijdens een lesje gaan we aan de slag met behulp van instrumenten. Denk aan klankschalen, drum, koshi, belletjes, muziekdoosjes,… noem maar op! Maar denk vooral aan de ‘alternatieve’ instrumenten. 

Door met deze instrumenten aan de slag te gaan breken we het ijs, kunnen de kinderen ook eerst tot zichzelf komen en even landen. Daarna doen we enkele ontspanningsoefeningen in combinatie met essentiële olie. We sluiten af door te zingen. 

Moet je muziek kunnen spelen?

NEEN, je hoeft geen voorkennis met muziek te hebben. We zetten de instrumenten en klank in om tot rust te komen. Het is niet de bedoeling dat een lesje / sessie/ workshop een les aan de muziekschool vervangt. 

Het uitgangspunt van deze sessies is vooral dat de klank helend werkt. Bovendien moet je ook niet kunnen zingen. 

klanken en kids

Klanken en kids: praktisch?

Klanken & kids is een soundhealing sessie voor kinderen tussen 4 en 14 jaar. 

In deze sessie ga ik samen met de kinderen aan de slag om zich te leren ontspannen en hiervoor gebruiken we klankschalen, koshi, drum, ademhalingstechnieken, essentiële olie. We zijn telkens met maximaal 5 kinderen. Om een sessie door te laten gaan heb ik 2 inschrijvingen per keer nodig. Dit omdat privé sessies op een ander moment gegeven worden. 😉 

Tijdens dit uurtje keren we helemaal naar onze kern en komen we tot rust. En ondertussen kan jij als ouder ook genieten van een uurtje rust én dat op een boogscheut van het Heidebos in Moerbeke. 

Voor 1 beurt betaal je 11 euro. Je kan dan gewoon inschrijven via de tool hier online. (zie onder) 

Heb je liever een abonnement voor 10 sessies dan mail je even. Je geniet bovendien ook van een kortingstarief van €9 per sessie. 

De data voor de voorjaarssessies kan je hieronder steeds up to date terugvinden. 
In het voorjaar van 2024 werken we nog met losse dagen. Vanaf september zullen er vaste dagen aankomen.

 

Klanken en kids: enkele weetjes

klanken en kids

Voordelen van soundhealing

 1. Stress, angst & spanningen verlagen 
 2. Blokkades loslaten 
 3. Activeren van het zelfhelende vermogen van je lichaam
 4. Betere connectie met jezelf 
 5. Rust brengen in lichaam & geest

Wat is soundhealing juist?

Soundhealing is een ondersteunende therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van geluidstrillingen om je fysieke, emotionele en spirituele welzijn te verbeteren.

Hiernaast stimuleert het het zelfherstellend vermogen van het lichaam, door onder andere afvalstoffen te verwijderen. Het geluid en de trillingsfrequenties sporen blokkades op en helpen je om deze op te heffen.

Bij een soundhealingsessie wordt er gebruik gemaakt van verschillende instrumenten. Voornamelijk Tibetaanse en kristallen klankschalen én stemvorken.

Tijdens een sessie mag je je kledij aanhouden en lig je op een massagetafel. LET OP: Bij de klanken & kids sessies werken we in groep en nemen de kinderen plaats op matjes, kussens & bolsters. We zitten én liggen. Makkelijke losse kleding is hier aangeraden. 

=> Wens je als volwassene ook een soundhealing? Dat kan! In de praktijk geef ik zowel 1 op 1 sessies of groepssessies. Meer info kan je hier terugvinden. 

5 redenen waarom zingen als helend wordt beschouwd:

 1. Fysiek aspect:

  • Zingen kan helpen bij het verbeteren van de ademhalingstechniek en het versterken van de spieren die betrokken zijn bij de ademhaling. Dit kan gunstig zijn voor mensen met ademhalingsproblemen zoals astma.
  • Het verbetert ook de bloedcirculatie en kan de stemming verhogen door het vrijkomen van endorfines, wat een gevoel van welzijn bevordert.
 2. Emotionele uitlaatklep:

  • Zingen kan een krachtige emotionele uitlaatklep zijn. Het stelt mensen in staat hun emoties te uiten, of het nu vreugde, verdriet, woede of iets anders is. Het kan helpen bij het verwerken van emoties en het loslaten van spanningen.

 3. Verbondenheid:

  • Samenzang kan een gevoel van  verbondenheid creëren. Wanneer mensen samen zingen, synchroniseren hun hartslagen en ademhalingen, wat een gevoel van eenheid en saamhorigheid kan bevorderen.

 4. Stressvermindering:

  • Zingen kan stress verminderen door de aandacht af te leiden van zorgen en problemen. Het vraagt om focus en concentratie, waardoor negatieve gedachten tijdelijk naar de achtergrond verdwijnen.
  • Het luisteren naar rustgevende muziek of het zingen van kalmerende liedjes kan ook helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning.

 5. Neurologische effecten:

  • Onderzoek heeft aangetoond dat zingen verschillende neurologische voordelen kan hebben, waaronder het verbeteren van cognitieve functies, het stimuleren van de productie van feel-good neurotransmitters zoals dopamine en oxytocine, en het versterken van neurale verbindingen.
klanken en kids
Praktijk te Moerbeke- Waas

Andere activiteiten voor kinderen in Moerbeke

nl_NLDutch