Weekendje Qualititime

Een paar weken geleden was het zover. We trokken er de allereerste keer op uit ZONDER kinderen én dat voor langer als 24 uur. 
Want jawel de jongens hadden wel al eens een nachtje bij ‘meme’ geslapen maar eerlijk is eerlijk, dat had altijd een reden. Ofwel omdat we weg moesten, of omdat er wel wat anders te doen was. 
Of wij dan geen tijd voor elkaar hadden? Natuurlijk wel, maar ik moet jij niet vertellen dat 24u ook écht snel om is. Dus boekte ik voor Kevin zijn nieuwjaar de eerste keer sinds onze rol als ouders een weekendje weg voor 2 nachten. 

Een bon onder de kerstboom

Zowat 2 jaar na de geboorte van onze jongste zoon vond ik dat de emmer stilletjes aan vol druppelde. Wat hadden we ondertussen al allemaal niet op onze boterham gehad. 3 baby’s in 3 jaar. (oké ik hoor het u denken, daar kozen we zelf voor, dat klopt) maar toch het was wat! Dan was die laatste baby er, ging de wereld in Lock down, verloren we de beste (schoon) papa én begonnen we met het bouwen van onze droomwoning.  En eerlijk, dat kroop in onze kleren. En ook na de verhuis pompten we maar gewoon verder. Hier en daar wel met een nachtje break maar toch. Hoogtijd voor een reservatie én dus een cadeaubon onder de kerstbom. 

Onder dwang - Weekendje Qualititime

Onder lichte druk vast gelegd maar oh zo welkom toen de bon open werd gemaakt. Want jawel, babbelen met ons 2 bijvoorbeeld; je doet dat wel over de basis zaken maar ergens voel je ook dat er een stuk ‘mist’. En je weet het of niet, ’s avonds is mijn pijp al zo uit dat er niet veel praten meer inzit. (#sleepislive) 

Dus ja, het was niet echt afgesproken ‘zouden we dat eens niet doen?’. Het was eerder, ‘ik heb dat dan beslist hé’. 

 

5 redenen om als koppel een weekend weg te gaan

Ik was voorbereid op “is dat wel nodig.” of “gaan we daar ons geld aan geven?”

Ik had een top 5 gemaakt van redenen waarom we er even tussenuit moesten. Ik deel ze graag; 

  1. We zijn niet enkel ouders, maar ook partners & de rol van ouders kunnen we enkel ten volle maken als we ook als partners op dezelfde lijn zitten. 
  2. Geen sleur. Wij hangen hier, doordat ze nog zo ‘klein’ zijn, vrij fel vast aan het schema. Als de jongens niet tijdig eten kun je er niks mee aanvangen (hebben ze van mij, I know) en dat dwingt dus ook weinig marge af. Maar dus een weekendje weg met ons 2 dat is eigenlijk bijna geen klok bekijken.
  3. GEEN mails, GEEN werk. Doordat we beiden zelfstandig zijn zou dit wel een moeilijk puntje kunnen zijn. Maar goede afspraken maken goede vrienden. De tijd die er was, was er voor elkaar en niet om met de collega’s te sturen of toch nog wat posts te maken. De GSM dient enkel voor het thuisfront. 
  4. Geen discussie. Je kent het wel kind A wil wat kind B vast heeft en ondertussen loopt kind C er mee weg. Drama al the way en door de vermoeidheid is je lontje wat korter. Dus hoera, die stilte van geen drama-lama’s in the house te hebben. 
  5. Niemand die u wakker maakt, ’s nachts in je bed kruipt. Hoera voor uitslapen tot wanneer jij er zin in hebt. 
  6. Niemand die u onderbreekt terwijl ‘mama & papa even aan het praten zijn’.
  7. …. je kan er zelf nog wel eentje bedenken toch? 

ZALIG!

Dus wij weg. Onze eerste stop was aan de Ninglinspo, heerlijk wandelen langs het water. Broodjes die we onderweg kochten in het bos opeten en beseffen dat onze conditie ook niet meer is wat ze geweest was. 

Eenmaal aan de auto ook door hebben dat we wel wat spullen meehebben maar geen ondergoed ingepakt hadden dus ook nog een winkel gaan zoeken en daar dan meteen een fles wijn en wat kaas kopen voor het avondmaal. 😀 

We verbleven in een huisje van Stay Ici. Geen of weinig ontvangst. Beperkt water gebruik, verwarmen met de kachel. Ik vond het wel iets hebben. De avond viel, de haard verlicht onze fermette en ’s ochtends was het een specht die ons wakker maakte. Dat was gelukkig niet zo vroeg als dat de jongens dat anders durven doen. 

Een bezoekje aan de grotten, daarna wat zon meepikken op een dekentje aan de rand van een bos waar écht helemaal geen toeristen waren. ’t was precies of we waren weer 16 jaar. 

We wouden er tussendoor nog een sauna aan toevoegen maar door de krokusvakantie was die maar beperkt open en wij waren nogal last minute. ’s avonds lekker op restaurant en na een nieuwe heerlijke nacht was er alweer tijd voor het ontbijt. 

Ja, we hadden ook wel geluk met het weer. Maar zelfs in de gietende regen was het genieten geweest. 

De eerst volgende trip is er nu eentje mét alle kids. Maar sowieso moeten we dit meer inplannen. Want dit deed ons beiden zoveel deugt. 

Gingen jouw kinderen al langer als 1 nacht ergens anders slapen? 

Hoera ook voor de beste zus & schoonmama die onze kids zo goed opvingen en mijn ma waar onze hond op verblijf kon. 😀 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch