Wat is aromatherapie & 5 andere vragen.

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is het toepassen en gebruiken van etherische of essentiële olie. Deze olie heeft een gunstige invloed op jouw lichaam & geest. Kortom ze zijn erg nuttig voor onze gezondheid en ook onze emoties kunnen we gunstig beïnvloeden met aromatherapie.

Belangrijk om weten is dat de basis voor deze oliën altijd kruiden, bloemen of planten zijn.

aromatherapie_workshop
Aromatherapie

Wat is etherische olie?

Dit zijn de geurstoffen afkomstig uit aromatische planten. Deze worden verkregen door het destilleren OF het persen van de plant.

Bij de ene plant zitten de geurcellen in de blaadjes, zoals bijvoorbeeld bij munt of roos. Maar bij Gember en valeriaan bijvoorbeeld zitten de geurcellen in de wortel. Bij citrusvruchten kan je de geurcellen in de schil terugvinden en ga zo maar verder. Elke plant heeft zijn eigen locatie aan aroma’s en bijgevolg ook hun eigen wijze van winning uit de plant.

Eens de olie gewonnen werd uit de plant hebben we de tools om aan de slag te gaan.

Elke olie bezit een eigen, unieke samenstelling van actieve bestanddelen en dit bepaalt de werking en eigenschappen. Sommige oliën past men toe bij lichamelijke ongemakken zoals acné of zweetvoeten. Andere oliën bezitten een grote psychische en emotionele waarde – ze kunnen ontspanning bevorderen of een kamer/praktijk aangenaam begeuren, waardoor onrust en angst afnemen.

Etherische olie verkregen door stoomdestillatie.

Waarom aromatherapie & niet gewoon een medicijn?

Wij nemen de stoffen in planten goed op omdat ons lichaam uit dezelfde soort moleculen is opgebouwd. In tegenstelling tot farmaceutische medicijnen ziet ons lichaam plantenmateriaal niet als een vreemde stof. 

Hoe gebruiken?

De meest eenvoudige manier van gebruiken is het verstuiven van essentiële olie. Dit verstuiven doe je in een speciale verdamper. Niet in een houder met een theelichtje onder. Want dan verbrand je de olie.

Door een verstuiver te gebruiken die de olie koud verdampt blijft de werking van de olie optimaal.

Een tweede manier van gebruiken is het aanbrengen op de huid. Doordat je de olie op je huid aanbrengt (verdunnen!) komt deze onmiddellijk in je bloedbaan terecht en kan je heel snel resultaat merken.

Wat ook vaak gedaan wordt en effectief is om ook je ademhaling even op pijl te zetten is een druppel op je hand doen, deze goed wrijven en dan uit je handen inhaleren.

Steeds vaker hoor je mensen die essentiële olie innemen. Maar ik wil hier toch even van de gelegenheid gebruik maken om hier steeds advies voor in te roepen. Pols eerst bij iemand met kennis waarom je de olie wil innemen en naar eventuele andere klachten die je hebt of in het verleden had. Op die manier blijft het veilig.

Wie kan aromatherapie toepassen?

In feite heb je juist de olie nodig en een verstuiver om aan de slag te gaan met de olie. Uiteraard kan je jou dan nog geen aromatherapeut noemen. Kennis van de olie en planten is absoluut noodzakelijk. Ik geef je dan ook zeer graag advies bij de aankoop van olie.

Wist je trouwens dat ik ook op regelmatige tijdstippen workshops geef zodat je thuis zelfstandig aan de slag kan met een beperkt aantal flesjes essentiële olie?

Contacteer me gerust als je een workshop op maat wenst in te plannen of schrijf hieronder in.

Welke olie gebruik ik?

Ik maak zelf gebruik van de olie van Young living. Deze hebben een seed to seal label en bevatten ook zuivere olie zonder toevoegingen van chemische bestanddelen. Je kan er dus zeker van zijn dat de olie waarmee je aan de slag gaat zuiver is.

Deze olie is ook te koop in onze webshop, omdat het aanbod van Young Living zo groot is, heb ik deze niet volledig in mijn webshop gestopt. Is er een olie die je graag wil bestellen of wil je meteen een eigen account dan kan je mij hiervoor zeker contacteren.

Wie ben ik?

Héy, mijn naam is Evelien. Ik ben Aromatherapeut, herborist en werk als perinataal counselor met mensen die een zwangerschapswens hebben tot jonge gezinnen in de eerste periode na de geboorte. Bij mij kan je terecht voor pre & postnatale fotografie maar ook voor advies, coachingsgesprekken en de zuiverste natuurlijke producten om in je dagelijkse leven te gebruiken.

Dit alles heb ik in het leven geroepen na mijn eigen zwangerschappen & bundel ik onder “Familie Oliefant”.

Want ik geloof er sterk in dat verbinden met jezelf & de natuur jou zoveel sterker maakt dan je nu al bent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch