Essentiële olie tijdens de feestdagen

Essentiële olie tijdens de feestdagen

Vandaag neem ik je graag even mee in “Hoe kan essentiële olie jou ondersteunen tijdens de feestdagen?” 

Want je kent dat wel, je hebt te veel gegeten, je hebt hoofdpijn van in de drukte te zitten, ziet het eigenlijk niet goed zitten om dat ene familiebezoek toch te ‘moeten’ doen. En je wil eigenlijk liefst van al vluchten, in je eigen cocon kruipen. Je voelt je overprikkeld. Wel, hieronder lijst ik even enkele problemen op, zowel mentale als fysieke en dat gaan we dan ondersteunen met essentiële olie. 

 

Niet zeker of jouw probleem wel echt past bij de beschrijving die ik geef? Geen probleem, er is ook nog steeds de mogelijkheid om een GRATIS adviesgesprek in te boeken. 

Gember olie

Over eten - te veel gegeten

Last van je maag, pijn, te veel gegeten, het zuur, opgeblazen gevoel, eigenlijk zijn er tal van verwante klachten die je kan hebben als je aan de feesttafel zit en stuk voor stuk kunnen ze als zeer onaangenaam worden ervaren. 
Hieronder lijst ik alvast mijn 3 favoriete oliën op. 
Heb je geen olie in huis maar bv wel het losse kruid? Dan kan je deze zeker ook inzetten. 

  • Pepermunt: zoete, zacht, frisse olie. Deze klassieke olie geeft een opkikker, zowel mentaal als fysiek. Mentaal houd de olie jou gefocust. Fysiek brengt ze rust door de spieren rond het maag darm stelsel te helpen ontspannen. Ook voor buikpijn bij kinderen kan pepermunt een goede oplossing bieden.  
  • Gember: is een warm, kruidige & pittige geur. Gember is vooral gekend om het immuunsysteem een boost te geven maar ook voor maag en darmen is gember een goede oplossing.  Krampen, misselijkheid, opgeblazen gevoel en winderigheid zijn verleden tijd door het gebruik van gember.
  • Kamille: door de ontspannen en rustgevende werking van kamille blijft deze olie en kruiden een absolute must have in jouw apotheek. Kamille gaat de maag en darmen helpen ontspannen en bovendien werkt kamille ook rustgevend bij nervositeit. Als ze jou straks vragen om koffie of thee? Dan is jouw antwoord: kamillethee 🙂 

Hoofdpijn

Hoofdpijn, drukkend gevoel, vermoeid hoofd, suf,… en dit alles heeft niet te maken met een glas teveel van gisteren? Dan kan ik jou wel enkele tips & tricks geven. 

Misschien ervaar je spanning in je nek en heeft de stress zich daar vastgezet? Ik blijf zweren bij deep relief  als dé olie voor alles wat hiermee gelinkt is. Spanning op men schouders en nek, hoofdpijn, neiging tot migraine,… jups voor al deze 1 oplossing: de deep relief roller. Is hij ietsje duurder in aankoop? Ja. Maar je hoeft er niet veel van te gebruiken voor een snel én efficiënt resultaat. 

Had je ook al eerder last van jouw maag? Dan is het misschien toch beter de pepermunt van daarnet boven te halen. Doe een druppeltje op je slapen (opgelet voor je ogen) en voor je het weet heb je weer een fris hoofd en kan terug focussen op wat er écht toe doet. 

deep relief
Oogkussen

Ontprikkelen

Een hele dag in de drukte en eigenlijk was dat best gezellig. Helaas zit je emmer al vol en is het nog maar 17U. De kinderen of je partner vragen ook nog wat aandacht van je en eigenlijk heb je gewoon zin om in je cocon te kruipen. 
Ik lijst hieronder enkele oliën op die je kunnen helpen ondersteunen om te ontprikkelen, die je helpen om terug met de voetjes op de grond te komen, back to the basics. 

Thieves: is niet alleen een olie die je helpt tegen alle virale en bacteriële kwaaltjes. Het is ook de olie die je gaat helpen aarden. De sfeer is gemoedelijker en door de warmte kan je jou ook veiliger voelen. 

Sacred Mountain: Deze is een erg aardende olie. En aarden is voor ons allemaal zo ontzettend belangrijk. Vaak zitten we in ons hoofd. Alles overdenken en veel piekeren. Het lichaamsbewustzijn raken we hierdoor kwijt. Het biedt rust, bescherming en kracht. Zodat je rustig en veilig jezelf durft te zijn.

Ook zijn er nog stress away, Gentle baby,…. ik kan nog wel even doorgaan. 

Wist je dat ik ook rollers op maat maak? Deze kosten slechts €19 en daarmee heb je een verdunde versie die je overal mee naartoe kan nemen. 

En er is voor al jouw klachten gericht advies op maat.....

Ik begrijp het wel, je weet niet exact wat te doen of je voelt jou niet zoals ik hier beschreef. Het is nog net ietsje anders,… weet dan dat er steeds GRATIS advies op maat kan gegeven worden. Dat boek je eenvoudig in via de kalender. Zijn alle tijdslots ingevuld tijdens de feestdagen? Zend me dan een mailtje. Ik controleer geregeld mijn mails en dan kan ik jou op die manier nog verder helpen. 

Warme groet, 

Evelien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch