Kurkuma olie

10,20 incl. BTW

Kurkuma olie

Kurkuma etherische olie van de Curcuma Longa wortels.
Zuivere Kurkuma essentiële olie, zonder toevoegingen.

Geur: fris, houtig
Extractiemethode: stoomdestillatie van wortels

10ml

Uitgebreide beschrijving

Kurkuma olie

Wat is Kurkuma olie

Kurkuma Olie wordt gewonnen uit de wortels van de Kurkuma plant, deze komt veel voor in India, waar dan ook een groot deel van de productie plaatvindt. De kurkuma plant is nauw verwant aan de gemberplant, waaruit van de wortels Gember Olie gewonnen wordt. Kurkuma wordt ook wel, weinig verrassend, Geelwortel genoemd. Kurkuma wortel poeder is een belangrijke gele grondstof bij de productie van bepaalde levensmiddelen zoals mosterd, kaas en melkproducten.
Kurkuma etherische olie zou een pijnstillende werking hebben en bij verdamping zou de kurkuma geur de zenuwen stabieler maken.

Verdamping

Aroma Diffuser: Naar eigen wens enkele druppels etherische olie in het waterreservoir doen en de diffuser inschakelen voor een makkelijke verdamping van de etherische olie door een ruimte met koude mist.
Geurstenen: Druppel wat etherische olie op de aromasteen en de olie verdampt langzaam in de ruimte. Hoe meer druppels, hoe sterker de geur. Het is belangrijk dat de temperatuur van de ruimte meer dan 16 graden is, anders kan er geen goede verdamping plaatsvinden.

In het bad

Badolie: los 10 tot 15 druppels kurkuma olie op in een neutrale badolie en voeg dit toe aan het badwater.

Op de huid 

Huidolie: los 10 tot 15 druppels kurkuma olie op in 50ml neutrale huid- of massageolie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.

Kurkuma etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap, borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.

Bevat: Kurkuma 100% Olie
Andere namen: Geelwortel, Koenjit, Gele Gember, Curcuma longa en Indische Saffraan.

nl_NLDutch