Herboristerie – de wondere kruidenwereld

Herborist - Wat is dat eigenlijk?

“Een kruidenkundige die geneeskrachtige planten en natuurlijke ingrediënten in preparaten verwerkt tot producten die gebruikt worden in de natuurgeneeskunde.”

Ik schreef er al eens eerder een blog over. 

Hoe ik aan de slag ga met kruiden?

In het dagelijkse leven ga ik kruiden inzetten on mezelf en de kinderen te ondersteunen. Een keelpijntje? Snel een ’thee’ trekken van salie, de winter voor de deur? Kuur opstarten van Echinacea. Ik kan zo wel even doorgaan. 

De natuur heeft ons zoveel schoons te bieden en ik vind het zonde om eerst naar de apotheek te lopen voor een pilletje of siroopje voor iets dat ik ook met kruiden opgelost krijg. 
Ben ik dan tegen de wetenschappelijke vooruitgang? Baneen! Maar ik blijf graag trouw aan de essentie, de kruiden gebruiken in hun volledigheid, rust nemen als je ziek bent en niet een pilletje en weer doorgaan. 😉 

Wat kan ik dan voor jou betekenen?

Ik wil jou een hand geven en begeleiden in een zoektocht naar hoe we in deze rat-race ons toch kunnen helpen met natuurlijke middelen. 

  • Ik heb een eco webshop waar je kruidige producten kan terugvinden. Je kan gewoon zelf bestellen wat je nodig hebt. 

  • Op maat werken is quasi het liefste dat ik doe. Jij verteld mij in alle vertrouwen jouw ‘probleem’ of klacht en ik ga voor jou aan de slag. Welke smaken heb je graag? Wat juist niet? Wil je de kruiden gaan drinken in een kruideninfusie of toch liever supplementen? Misschien is aromatherapie toch beter geschikt voor jou? Ik neem mijn tijd voor jou en we evalueren regelmatig hoe jij je voelt en wat de stand van zaken is. 

 

Rekje_thee

Wist je dat ...

  • Er in de webshop ook tal van kruideninfusies terug te vinden zijn? Deze stel ik allemaal zelf samen. Incl. proeven. 😉 
  • Enkele kruideninfusies sinds juni 2022 te drinken zijn na de yogales bij Selina Verniers van Geluksvlinder. Ze koos er voor om haar zakjes ’thee’ te vervangen door losse kruideninfusies. Mijn hart maakt hier een sprongetje van! Heb je ook zin in losse thee in jouw kader? Stuur me een berichtje of bel me even op om te kijken wat ik voor jou kan doen. 
  • Tijdens een sessie yoni – steamen krijg je ook de allerbeste kruiden te drinken. 
  • Ik ook kruiden samenstel om zowel gezicht als jouw Yoni mee te stomen

Boek hier jouw GRATIS advies op maat

nl_NLDutch