Dode zeezout

8,90 incl. BTW

Dode Zeezout verbetert de vochtbalans van de huid, versterkt de huidbarrière en heeft een therapeutisch effect op een huid die rood en schraal is. Die goede huideffecten komen door het zout, maar ook door de andere mineralen in het Dode Zeezout. Dode Zeezout water is goed voor de huid.

INHOUD: 1 kg

Beschikbaarheid: Slechts 2 resterend op voorraad

Uitgebreide beschrijving

Dode Zeezout, wat doet het voor uw huid ?

Wassen met Dode Zeezout verbetert de hydratatie van de huid, vermindert roodheid en ruwheid en verbetert de huidbarrière.

Dode Zeezout maakt de huid minder droog : Wassen met Dode Zeezout of baden in een oplossing van Dode Zeezout verbetert de vochtbalans van de huid, vermindert roodheid en ruwheid en verbetert de huidbarrière. Om dit effect aan te tonen zijn verschillende experimenten gedaan waaronder het volgende:

Verschillende mensen met een atopische droge huid hebben hun ene arm ondergedompeld in een oplossing van water met Dode Zeezout en de andere arm in kraanwater voor 15 minuten. De met de zoutoplossing behandelde arm toonde op alle gebieden significante verbeteringen, terwijl de huid van de zogenaamde ‘leidingwaterarm’ nog droger was geworden.

De ontstekingsremmende en vochtvasthoudende effecten van Dode Zeezout zijn te wijten aan het hoge magnesiumgehalte. Magnesiumzouten binden zich aan water, waardoor de huidabsorptie en doorlaatbaarheid wordt verhoogd.

Dode Zeezout reinigt en desinfecteert : Dankzij de natuurlijke antibacteriële eigenschappen van zwavel, is het zout van de Dode Zee geweldig om het huidoppervlak te reinigen. Omdat het Dode Zeezout slechts kleine hoeveelheden zwavelzout bevat, kan het de vette huid op milde wijze zuiveren en acne verminderen.

Dode zeezout is een uitstekende exfoliator: Door te scrubben/peelen met een product waar Dode Zeezout in is verwerkt, helpt u uw huid om dode huidcellen af te voeren die bijdragen aan de ruwheid van de huid, verstopte poriën en (pigment)vlekken.

Dode Zeezout bevordert een jeugdige uitstraling en vermindert rimpelvorming: Dode Zeezout vermindert de ruwheid van de huid die bijdraagt aan de vorming van fijne lijntjes en diepe rimpels.

Dode Zeezout geneest chronische huidaandoeningen : De combinatie van mineralen in het zout van de Dode Zee heeft wonderen verricht voor mensen die last hebben van een droge, gevoelige en jeukende huid. Ook hier is veel onderzoek naar gedaan. Enkele voorbeelden :

Psoriasis patiënten hebben gedurende 3 weken dagelijks 20 minuten een bad genomen in Dode Zeewater.

Aan het einde van deze kuur was hun Psoriasis Area en Severity Index (PASI) met een gemiddeld percentage van 34,8% gedaald.

Een maand na de beëindiging van deze behandeling waren hun PASI-scores nog verder gedaald met een gemiddelde van 43,6%.

Het effect van het wassen met het zout werkt dus nog door ook nadat de behandeling is beëindigd.

 

Ook in het geval van atopische eczeem zijn er verschillende testen gedaan en hebben eczeempatiënten zich enkele weken lang dagelijks met Dode Zeewater gewassen;

gebruikmakend van de Scoring Atopic Dermatitis (SCORAD) -index waren de symptomen van droogte, roodheid, zwelling en schilferen van de patiënten binnen een weekaanzienlijk verbeterd.

Ook hier bleef dit effect ook nadat deze behandeling was beëindigd nog doorwerken.

nl_NLDutch