Echinacea wortel

3,00 incl. BTW

Echinacea wortel. Echinacea of rode zonnehoed wordt beschouwd als een natuurlijk antibioticum. Het staat al eeuwenlang bekend om de gunstige invloed op de weerstand in je lijf. Het versterkt het immuunsysteem.

Echinacea thee kent een zurige, scherpe smaak met ontspannende en verfrissende nasmaak

 

Inhoud zakje:

Uitgebreide beschrijving

Echinacea thee kopen van de wortel? Echinacea purpurea is een van de meest verbouwde kruiden ter wereld. Rode zonnehoed is te gebruiken als thee en als soep. Thee van Echinacea purpurea wortel smaakt zurig en scherp en heeft een ontspannende en verfrissende nasmaak. Onze echinacea purpurea thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – echinacea thee van de wortel

  • 1-2 theelepels echinacea purpurea wortel
  • 300 ml kokend water
  • 10 minuten laten trekken

Meer over rode zonnehoed (echinacea purpurea)

Echinacea komt van oorsprong uit Noord-Amerika. Echinacea betekent egel wat verwijst naar de egelkop van de bloem – de rode zonnehoed. Purpurea verwijst naar de kleur van de bloem. De Indianen in Noord-Amerika gebruikten echinacea purpurea – zoals de wortel – tegen infectieziekten, bij koorts en gezwollen klieren. In het begin van de 20ste eeuw werd het zeer populair om te gebruiken voor het stimuleren van het immuunsysteem in Amerika.

Echinacea purpurea wordt tegenwoordig wereldwijd gekweekt, zowel om zijn medicinale toepassingen als om zijn fleurige uitstraling. Voor zowel de wortel als andere onderdelen van de plant. Vanaf 1970 wordt het verbouwd in Europa. Echinacea groeit alleen in de volle zon en is erg droogbestendig. Echinacea heeft een dikke zwarte wortel met bijwortels. Echinacea kan 1 meter hoog worden. Echinacea heeft langwerpige, groene bladeren en bloeit van juni tot september. De bloemen van de echinacea steken boven de bladeren uit. De bloemen hebben een bruinrode bloembodem met lichtpaarse bloembladeren. De bloemen lijken op madeliefbloemen en ruiken naar honing. De wortel van de echinacea purpurea wordt geoogst in de herfst, wanneer de wortels op zijn grootst zijn. Naast echinacea thee staat de plant echinacea purpurea onder andere bekend als rode zonnehoed thee of gewoon als rode zonnehoed, kogelbloem, rudbeckie en purple coneflower. De echinacea wortel staat verder bekend als echinacea purpurea radix.

Echinacea purpurea Gezond? Gezondheidsvoordelen & rode zonnehoed werking

Echinacea purpurea is te gebruiken als thee en als soep. Ook wordt echinacea purpurea veel gebruikt in tandpasta en huidcrème.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Niet langer dan 8 weken nemen zonder pauze.

Niet gebruiken bij jonge kinderen en mensen met een transplantatie-orgaan. Niet gebruiken in het geval van aids, kanker, tuberculose, nierziekten en auto-immuunziekten. Omdat Echinacea de aanmaak van witte bloedcellen stimuleert.

nl_NLDutch