Natuurlijke middeltjes bij insectenbeten

Natuurlijke Middeltjes bij Insectenbeten: Verlichting voor Jeuk en Irritatie

In de warmere maanden zijn insectenbeten een veelvoorkomend probleem dat jeuk en irritatie kan veroorzaken. 

Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke middeltjes die kunnen helpen om de vervelende symptomen van insectenbeten te verlichten, zonder dat je toevlucht hoeft te nemen tot agressieve chemicaliën. 

In deze blog delen we enkele effectieve tips met behulp van essentiële oliën, zodat je op een natuurlijke manier verlichting kunt vinden voor jeuk en irritatie veroorzaakt door insectenbeten.

  1. Lavendelolie: Kalmerende Verzachting

Lavendelolie staat bekend om zijn kalmerende en verzachtende eigenschappen. Deze veelzijdige olie kan je helpen bij het verminderen van jeuk en irritatie veroorzaakt door insectenbeten. Breng eenvoudigweg een paar druppels lavendelolie aan op de getroffen gebieden en masseer zachtjes in. De lavendelolie zal de jeuk verzachten en tegelijkertijd een ontspannend effect hebben op je huid. Voor een extra verwenmoment kun je ook een paar druppels toevoegen aan een warm bad en genieten van de kalmerende geur en de verzachtende werking op je huid.

Lavendel
Kamille
  1. Kamille-olie: Verlichting van Ontsteking

Kamille-olie staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en kan zeer nuttig zijn bij het verminderen van jeuk en roodheid veroorzaakt door insectenbeten. Meng een paar druppels kamille-olie met een draagolie, zoals jojoba-olie of amandelolie, en breng het mengsel aan op de geïrriteerde huid. Masseer het zachtjes in en laat de kalmerende werking van kamille-olie zijn werk doen. Voor directe verlichting kun je ook een paar druppels kamille-olie toevoegen aan warm water en een doek in het mengsel drenken. Plaats het kompres vervolgens op de geïrriteerde huid en geniet van onmiddellijke verlichting van de jeuk.

  1. Pepermuntolie: Verkoeling en Verzachting

Pepermuntolie biedt een verkoelend en kalmerend effect dat kan helpen bij het verlichten van jeuk en irritatie. Meng een paar druppels pepermuntolie met een geschikte draagolie en breng het aan op de geïrriteerde huid. Zorg ervoor dat je de olie goed verdunt, omdat pepermuntolie sterk kan zijn en irritatie kan veroorzaken bij directe toepassing op de huid. De verfrissende sensatie van pepermuntolie zal snel de jeuk verminderen en verlichting bieden.

pepermunt

Het gebruik van natuurlijke middeltjes met essentiële oliën kan een veilige en effectieve manier zijn om jeuk en irritatie veroorzaakt door insectenbeten te verminderen. Lavendelolie, kamille-olie en pepermuntolie bieden elk hun unieke voordelen en kunnen helpen bij het verzachten van de vervelende symptomen. Vergeet niet om essentiële oliën altijd te verdunnen voordat je ze op de huid aanbrengt en raadpleeg mij gerust als je twijfelt over het gebruik ervan.

Geniet van de natuurlijke verlichting die deze essentiële oliën bieden en laat insectenbeten je niet langer dwarszitten tijdens je zomeravonturen!

Extra tip: heb je deze besproken olie niet bij de hand? Je vind vast wel 1 van deze planten in de natuur terug terug. Wrijf deze dan gerust gewoon zo als plant over jouw insectenbeet. 

Welke essentiële olie gebruik? Die vraag krijg ik ook soms. Momenteel kies ik voor de olie van Young Living. Top qua kwaliteit!

Himalayabalsem

Heb je liever een dikkere laag kant en klare zalf te smeren? Geen probleem, we hebben ook dé zalf der zalven in ons gamma. De Himalayabalsem van CÎME zorgt niet enkel voor het kalmeren van irritatie en jeuk bij insectenbeten, ook bij een verbrandde huid door de zon, wrijving, verkoudheid, noem maar op, hét is dé EHBO zalf die ik steeds in onze handtas/ rugzak meeneem. Jij voortaan ook? 

Heb je nog vragen? Zend me gerust een mailtje dan beantwoord ik deze graag persoonlijk. 


Liefs, 

Evelien 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch