Golden milk

Deze golden power, duikt steeds vaker op als koffievervanger in hippe koffiebars.
Dit vloeibare goud met kurkuma als hoofdingrediënt is heilzaam voor je gezondheid en wordt in de Ayurvedische geschriften al eeuwen voorgeschreven als reinigende drank voor het lichaam.
Maar hoe maak je ‘m zelf op z’n aller lekkerst?

Golden Milk: zo maak je dit heilzame drankje uit de Ayurveda zelf

 

Kurkuma is een natuurlijk antibioticum en bloed-reinigend middel door zijn antibacteriële eigenschappen en lever-reinigende werking. Als medicijn wordt het onder andere gebruikt voor chronische aandoeningen. Denk aan spijsverteringsstoornissen, artritis, bloedsuikerproblemen en inflammaties (ontstekingen). Verder wordt het onder meer ingezet voor huidziekten, zwakke menstruatie, bloedarmoede en gebrekkige doorbloeding’.

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt kaneel al eeuwenlang voorgeschreven tegen ziektes als verkoudheid, pijnlijke menstruatie, winderigheid, misselijkheid, diarree en koude voeten. Van kaneel krijg je het lekker warm. Het is een algemeen medicijn wat de levensvitaliteit verhoogt.

Kaneel is een krachtige antioxidant en heeft – net als kurkuma – een ontstekingsremmend effect. Het remt de groei van bacteriën, gisten en virussen. 

Gember is dan ook weer eentje die je niet alleen helpt bij misselijkheid en menstruatiepijn . Maar werkt ook ontstekingsremmend. Daarnaast beschikt verse gember over sterke antibacteriële en antioxiderende eigenschappen. 
Gember heeft namelijk een gunstige invloed op je maag- en darmstelsel. Het stimuleert je alvleesklier om spijsverteringsenzymen aan te maken die helpen bij het afbreken van suikers en vetten. Ook je speekselproductie, gal- en maagsappen krijgen een boost van gember. Daardoor gaat je maaginhoud sneller naar je darmen en neemt een opgeblazen gevoel af. Ook verbetert gember de peristaltiek (samentrekkingen) in je darmen.

De combinatie van kurkuma, gember & kaneel beloven jou dus niks dan goeds.
Helemaal niet erg dus om hier gewoon twee koppen van dit winterdrankje te drinken. Hup, één voor elke hand.Verse kruiden: Kaneel, Gember & Steranijs

 

Ingrediënten voor 2 koppen Golden Milk

 • 400 ml biologische amandeldrink
 • 2 theelepels kurkumapoeder
 • 1 theelepel gembervlokken of enkele stukjes verse gember
 • snufje cayennepeper
 • kaneelstok
 • 1 steranijs
 • vleugje zwarte peper

 

 1. Neem een steelpannetje 
 2. Doe alle ingrediënten in de steelpan 
 3. Warm op
 4. Serveer in jouw lievelingskop 
 5. Ga zitten & geniet! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch