Amethist

2,95 incl. BTW

Amethist 

  • lichte kleur (licht paars)
  • bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe
  • reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren
  • Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer
  • reinigende werking op het lichaam
  • positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en nachtmerries en andere slaapproblemen

 

Online je steen bestellen kan. Dan reinig ik hem en zend hem met veel liefde naar jou toe.

Liever eentje zelf uitkiezen zodat je echt jouw zin hebt? Dat kan zeker! Selecteer de afhaal optie en dan maak ik hier graag tijd voor jou.

Formaat: +- 35 g per steen

Beschikbaarheid: Op voorraad (kan nabesteld worden)

Uitgebreide beschrijving

Amethist is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans. De steen behoort tot de macro kristallijne kwarts-familie.

Werking

Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde (pijnlijke) ervaringen verwerkt kunnen worden en ook vermijdend gedrag op dit vlak veranderd kan worden. Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer. Omdat het de bovenste chakra’s stimuleert, kan het de intuïtie, spirituele groei en inzichten bevorderen, zeker voor mensen die aan het begin staan van hun spirituele pad. Amethist heeft ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en nachtmerries en andere slaapproblemen.

Tijdens meditatie helpt amethist je de stilte in jezelf te vinden.

Verzorging

Amethist kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren.

Sterrenbeeld

Vissen & Waterman

Chakra

Voorhoofdchakra (6e) en kruinchakra (7e)

Etymologie

Amethist is afgeleid van het Griekse woord amethustos = tegen de roes of niet bedwelmend en vindt zijn oorsprong in het oude bijgeloof dat de drager ervan beschermd wordt tegen de roeswerking van wijn. Van wijn die gedronken wordt uit een van amethist vervaardigde beker zou men niet dronken kunnen worden.

nl_NLDutch