LA Droguerie écologique | Citroenzuur 1 kg

10,35 incl. BTW

Citroenzuur is een krachtige kalkoplosser (het ontkalkt, reinigt en lost kalk op) en een geweldige antioxidant. Te gebruiken voor het ontkalken van waterkokers, wasmachines… Zak van 1 kg

Beschikbaarheid: Slechts 2 resterend op voorraad (kan nabesteld worden)

Uitgebreide beschrijving

Citroenzuur is HET veelzijdige huishoudproduct. Het is heel nuttig vooral vanwege zijn kalkoplossende vermogen. Het is een goedkoop en ongevaarlijk product!

U kunt het gebruiken voor het ontkalken van koffie-apparaten, waterkokers, wasmachines, oppervlakken van rvs, chroom, keramiek, kunststof…

Samenstelling: organisch zwak zuur met kalkoplossende eigenschappen.

Verpakking: zak van gerecycled kraftpapier

Gewicht: 1 kg

Gebruiksadviezen:

Ontkalken van een koffiezetapparaat: 1 tot 2 eetlepels citroenzuur oplossen in 1 l koud water, het apparaat vullen

met deze oplossing. Een kopje laten doorlopen en 15 tot 30 minuten stilzetten, dan de rest door laten lopen en 2 keer met water doorspoelen.

Ontkalken van een waterkoker: 1 tot 2 eetlepels citroenzuur oplossen in 1 l water, de waterkoker vullen en kort laten koken. 30 minuten laten inwerken en zorgvuldig naspoelen met water

Ontkalken van een wasmachine: doe 2 tot 8 eetlepels in de trommel en laat een programma draaien op 95° (zonder wasgoed)!

Schoonmaken van aangebrande bodems van pannen of een rvs pan: 2 eetlepels oplossen in 1 kopje warm water, de aangedane delen inwrijven of laten weken, dan afspoelen.

Bewaaradvies:
Bewaren op een droge plaats. Is enkele jaren houdbaar.
De korrels kunnen gaan klonteren, maar de werking blijft gelijk.

 

Voorzorgen bij gebruik:

Draag beschermende handschoenen, kleding, oog- en gezichtsbescherming. Was de handen zorgvuldig na gebruik.

Veroorzaakt ernstige irritatie aan de ogen. Bij contact met de ogen: enkele minuten overvloedig spoelen met water, eventueel contactlenzen verwijderen indien die gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Verdergaan met spoelen. Als de oogirritatie blijft bestaan: een arts raadplegen. Neem de verpakking mee als u naar een arts gaat.

Kan schadelijk zijn bij inname in grote hoeveelheden.

nl_NLDutch