Jacob Hooy Zuiveringszout / Baking Soda

10,95 incl. BTW

Zuiveringszout (natriumbicarbonaat) is het werkzame bestanddeel van bakpoeder, ook wel baking soda genoemd. Wordt vaak gebruikt ter vervanging van bakpoeder. Baking soda is ook een alleskunner voor in en om het huis en voor je uiterlijke verzorging.

Een aantal manieren om baking soda te gebruiken:

  • Als alternatief voor bakpoeder
  • Als onderdeel van een detoxkuur
  • Als gezichtsmasker
  • Om groenten schoon te maken
  • Als natuurlijke luchtverfrisser
  • Om de wasmachine te reinigen

INHOUD: 1000g

Beschikbaarheid: Slechts 2 resterend op voorraad (kan nabesteld worden)

Uitgebreide beschrijving

Natriumbicarbonaat (=baking soda, zuiveringszout) komt in de natuur voor en bestaat uit kalk en zout. Het is milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Het wordt vooral gebruikt bij het bakken, maar ook buiten de keuken is het inzetbaar. Denk maar aan schoonmaken. Baking soda neutraliseert geuren en wordt daarom verwerkt in deodorant. Let op, niet iedereen kan baking soda op de huid verdragen. De huid heeft namelijk een pH-waarde van 5,5 terwij baking soda een veel lagere zuurtegraad heeft waardoor het onze huidbarrière uit balans kan brengen. Veel mensen ondervinden hier geen last van en zijn heel tevreden met baking soda in hun deo; bij anderen veroorzaakt het irritatie. In dat geval stop je meteen met het gebruik. Baking soda wordt in combinatie met citroenzuur gebruikt om badbommen te maken.

Inwendige reiniging:Voeg 1 maal daags twee theelepels toe aan 1 glas water.

– Bakken: Volgens recept toevoegen aan deegwaren. Toevoeging aan een zuur product leidt tot gasvorming, veroorzaakt bruisen. Aangegeven dosis niet overschrijden.

Brightening gezichtsmasker: mix 1 theelepel baking soda met wat (rozen)water en een scheutje citroensap. 2 minuten laten intrekken en verwijderen met een washandje.

Huid: mix 1 theelepel baking soda met een scheutje water tot een pasta. Breng aan op de pukkel en laat 1 minuut intrekken tegen acne, breng aan op muggenbulten om de jeuk en zwelling te verminderen of breng aan op de zonverbrande huid door een koud washandje in de pasta te deppen en 5 minuten als compres te gebruiken (let op: niet gebruiken op wondjes).

Groenten schoonmaken: verwijder vuil en bestrijdingsmiddelen van je groenten en fruit door ze te reinigen met een oplossing van water en baking soda.

Rijsmiddel: voeg baking soda toe aan baksels ter vervanging van (wijnsteen)bakpoeder.

nl_NLDutch