Epsomzout

2,8513,50 incl. BTW

  • Zuiver mineraalzout
  • Ideaal voor wellness bad
  • Een bad of voetbad met epsomzout is ontspannend en verzachtend.

INHOUD: 400g per doosje

!! Kom je jouw product ophalen? Bestel dan gerust een refill en breng je potje mee! Zo doen we ook nog goed voor moeder natuur.

NIEUW: Bestel nu ook jouw groot verpakking van 2,5 KG

Uitgebreide beschrijving

Epsomzout of ook gekend als Magnesiumsulfaat is een mineraal in de vorm van kleine witte kristallen. Deze toevoegen aan je voetbad of ligbad heeft een zeer heilzame werking. Epsomzout is niet geurend of schuimend. Om de ontspannende werking van het Epsomzout te versterken kunt u er Lavendel etherische olie aan toevoegen.

Ongetwijfeld het belangrijkste voordeel van Epsom zout is de werking tegen stress. Dit heeft te maken met de enorme boost aan magnesium die je lichaam krijgt. Deze hoeveelheid magnesium zorgt er voor dat cortisol, het stresshormoon, afgebroken wordt. Omdat cortisol voor een deel uit koolstof bestaat, wordt de stof ook afgebroken als gevolg van de chemische reacties met het instabiele Epsom zout.

Cortisol wordt door ons lichaam aangemaakt als een reactie op stress. Dit is nuttig in sommige gevallen, bijvoorbeeld als er een beer achter ons aan zit. Helaas wordt deze stressreactie ook getriggerd door allerlei

dingen die niet rechtstreeks gevaarlijk zijn, zoals deadlines en functioneringsgesprekken. Hierdoor kan het gebeuren dat je langdurig last hebt van hoge cortisolwaarden.

Als je langdurig last hebt van hoge cortisolwaarden heeft dit allerlei ongewenste effecten. Cortisol remt bijvoorbeeld de ontwikkeling van de spieren, onderdrukt het immuunsysteem en zorgt ervoor dat er minder collageen wordt aangemaakt in de huid. Epsom zout is een van de meest effectieve manieren om het overschot aan cortisol in te dammen en daarom wordt het steeds populairder.

 

Wist je dat:

Een hoge concentratie van Epsomzout toevoegen doet men om te floaten: het gewichtloos drijven in warm water.

nl_NLDutch