cacaoboter

13,50 incl. BTW

  • Onze luxueuze boter van ongeroosterde cacaobonen is niet alleen veelzijdig in de raw food keuken, maar ook een oneindige zegen voor huid en haar.
  • Na slechts een korte verwarming met de handen geeft Lifefood cacaoboter zijn voedselrijke olie vrij.Fijnproevers kunnen genieten van de perfecte zoete basis van cacaoboter. Heerlijk romig voedsel!

    Basic Food. Superfood. Beautyfood.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Uitgebreide beschrijving

cacaoboter

Hoe wordt Lifefood cacaoboter gemaakt?

Ten eerste worden de cacaopeulen opengebroken en worden de in vruchtvlees ingebedde cacaobonen uit de cacaopeulen gehaald. Vervolgens worden zaden en vruchtvlees op cacaobladeren uitgespreid en met cacaobladeren bedekt.

Door natuurlijke processen ontleden bacteriën en gist het vruchtvlees, die daardoor vloeibaar wordt en weg stroomt. Tijdens dit proces wordt warmte gegenereerd. Om te voorkomen dat de zaden te warm worden, worden ze van tijd tot tijd opnieuw gemengd. Door dit fermentatieproces, worden de zaden bruin, verliezen ze hun kiemkracht en kunnen ze worden opgeslagen. Na deze fermentatie worden de bonen, die veel water bevatten, gedroogd in de zon. Na dit drogen worden de cacaobonen gepeld. Voor het winnen van de Lifefood cacaoboter, worden de geschilde bonen met hoge druk machines tot een pasta geperst.

Met hydraulische persen wordt vervolgens de olie uit deze paste geperst. In vaste toestand noemt men deze olie cacaoboter. De boter bevat vier verschillende vormen van kristallisatie, die verschillende smeltpunten hebben. Cacaoboter smelt bij 29 ° C. Om het volledig op te lossen in kokosolie is 34 ° C vereist.

nl_NLDutch